Malzemeler
9 adet baklavalık yufka
100 gr tereyağı
Muhallebisi için;
3,5 su bardağı süt (700 ml)
4 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (75 gr)
1 çay bardağı fındık
Yapılışı;
Öncelikle tatlının muhallebisini hazırlamakla başlayabiliriz. Bunun için uygun boyutlarda bir tencereye 3,5 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı, 1 çay bardağı toz şeker ile 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip, ocak kapalıyken iyice karıştıralım.
Daha sonra ocağı açarak, kremamızın koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Bu aşamada muhallebimizin tutmaması için ocağı fazla açmamaya dikkat etmeliyiz. Krema kaynamaya başladığında ocaktan alarak ayrı bir kabın içerisine aktaralım.
Kremaya 1 paket vanilya ve 50 gram tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene dek çırpmaya devam edelim. Kremanın tamamen soğuyabilmesi için yarım saat beklemeye bırakıyoruz.
Sonrasında yufkayı ikiye kesip, her parçanın kenarlarını içe doğru katlayarak ve kenarları tereyağı ile yağlayarak hazır hale getirelim. Ben toplam 9 adet baklavalık yufka ile 18 tane çıtır rulo elde ettim.
Hazırladığımız şeritleri metal ruloların etrafına saralım. Tüm ruloları sardıktan sonra, fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
Pişirme süresi sonunda üzeri güzelce kızaran ruloları fırından alarak, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
Soğuyan kremanın üzerindeki streç filmi kaldırarak birkaç kez karıştırdıktan sonra, 1 çay bardağı dövülmüş fındığı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Kremanın akmaması için rulonun bir ucunu parmağımızla kapatıp, iç kısmını kremayla dolduralım.
Tüm tatlının içini krema ile doldurduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...