Narin Güran Cinayetinde Gizemli Ayrıntılar! Katiller İpucu Avında mı?

Narin Güran Cinayetinde Gizemli Ayrıntılar! Katiller İpucu Avında mı?

21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında bulunan Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili olarak, yenge Hediye Güran adliyeye sevk edildi. Aynı zamanda, sahte ihbarda bulunan iki akrabası da gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, aile bireylerinin sistematik olarak delilleri karartma çabasında bulundukları tespit edildi.

Narin Güran, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan sonra köy ve çevresinde geniş kapsamlı arama faaliyetleri başlatıldı. Bu süreçte, Narin'in amcası Salim Güran, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. 19 gün sonra, küçük kızın cesedi, mahallesine 1.5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde, taşlarla kapatılmış bir çuval içinde bulundu.

SAHTE İHBAR VE DELİL KARARTMA GİRİŞİMLERİ

Soruşturma kapsamında Narin'in amcasının eşi Hediye Güran gözaltına alınırken, Narin'in iki akrabası İsa ve Şeyma Kaya'nın sahte ihbar ve manipülasyon girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Tutanaklara göre, amca Salim Güran'ın işçisi olduğu belirtilen Ramazan Atasoy'un, jandarmanın arama faaliyetlerini yanlış yönlendirmek amacıyla sahte ihbarlar yaptığı ve dikkat dağıtıcı eylemler gerçekleştirdiği saptandı.

YANGIN VE ELEKTRİK KESİNTİSİ: DELİL YOK ETME ŞÜPHESİ

Soruşturmada dikkat çeken bir diğer nokta, köydeki yangın ve elektrik kesintilerinin cinayetle bağlantılı olabileceği yönündeki şüphelerdir. Narin'in kaybolduğu gün köyde 6 saatlik bir elektrik kesintisi yaşanmış olup, bu kesintinin amca Salim Güran tarafından arama çalışmalarını engellemek için planlandığı iddia edilmektedir. Bunun yanı sıra, Narin'in cansız bedeninin sarılı olduğu battaniyenin, amca A.R.G.'nin tarlasında çıkan yangınla yok edilmeye çalışıldığı düşünülmektedir.

YANILTICI İFADELER VE ŞÜPHELİ TAVIRLAR

Narin'in kuzeni Muhammed Kaya, küçük kızın terliklerinden birini arama faaliyetleri sırasında bulduğunu, ancak jandarmaya bildirmeyi unuttuğunu ifade etti. Bu tutum, delil karartma girişimi olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca Narin'in cesedinin konulduğu kırmızı aracın bölgedeki askeri üssün güvenlik kameralarına yansımasına rağmen, akrabalarının kasten yanlış bilgi vererek aramaları yönlendirmeye çalıştığı öğrenildi.

AMCA SALİM GÜRAN’IN İTİRAFI

Cinayet soruşturmasında en çok dikkat çeken bir diğer detay, amca Salim Güran’ın cesedi ortadan kaldırma talimatı verdiğine dair iddialardır. Yapılan arama faaliyetlerine katılan Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın, jandarmayı yanıltmaya çalıştıkları ve bu şekilde aramaların dere yerine farklı noktalarda yoğunlaşmasını sağladıkları tespit edilmiştir.

YENİ GÖZALTILAR VE İFADELER

Olay günü köyde bulunan bazı aile üyelerinin verdiği yanıltıcı ifadeler, soruşturmanın seyrini değiştirmiştir. Narin’in babasının amcasının kızı Birsen Güran, amca Salim Güran’ın kendisine baskı yaparak Narin’i saat 17.40’ta gördüğünü söylemesini istediğini itiraf etti. Ayrıca, tutuklu amca Fuat Güran’ın, jandarma ekiplerini gizlice dinlemeye çalıştığı ve bunun fark edilmesi üzerine hakkındaki tutanak tutulduğu öğrenildi.

Narin Güran cinayetiyle ilgili olan soruşturma sürerken, yeni deliller ve tanık ifadeleri cinayetin planlı ve organize bir şekilde işlendiği ihtimalini güçlendirmektedir.