Narin Cinayetinde Şok Edici Detaylar: Köylülerin Hedefi Neyle Değiştirdiği Ortaya Çıktı!

Narin Cinayetinde Şok Edici Detaylar: Köylülerin Hedefi Neyle Değiştirdiği Ortaya Çıktı!

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşan Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Narin Güran soruşturmasında iki yeni gözaltı

Narin’in bulunmaması için her yolu denediler: Mahkeme kararında çarpıcı ayrıntılar!

Son olarak, Narin'in yengesi Hediye Güran’ın ifadesi doğrultusunda iki şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Narin’in akrabaları olduğu belirlenen İ.K. ve Ş.K. olduğu öğrenildi.

19 gün süren yoğun arama çalışmaları sırasında, Narin’in akrabaları tarafından sistematik bir şekilde delil karartma girişimlerinin yapıldığı tespit edildi.

Aile bireyleri tarafından 50’den fazla sahte ihbarda bulunulduğu belirlendi.

Soruşturma dosyasındaki JASAT tutanağına göre, iki şüpheli soruşturmanın yönünü değiştirmek ve ekipleri Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırmaya çalışmakla suçlanıyor.

Şüphelilerin bu maksatla, Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir yerde terlik bulunduğunu iddia ederek jandarma ekiplerini bu bölgeye yönlendirmeye çalıştıkları öğrenildi.

Söz konusu tutanakta, arama kurtarma faaliyetleri sırasında yaşanan olağan dışı elektrik kesintileri ve iki kişinin bir kız çocuğunu köyün üst kısmına götürdüğü şeklindeki ihbarlar yer alıyor. Ayrıca, bu yanlış bilgilerle güvenlik birimlerinin hatalı yönlendirilmesi tespit edildi.

Narin kaybolduktan iki gün sonra köyde bir yangın çıkarıldı.

Tutanaklarda, amca Fuat Güran'ın Narin’i arama faaliyetlerine katılan jandarma ekiplerine görünmeden yaklaşarak ne konuştuklarını dinlemeye çalıştığı iddia ediliyor. Böyle bir durumu fark eden jandarma da olayı tutanakla kayıt altına alarak savcılığa bildirdi.

Gözaltına alındığı esnada Fuat Güran, bu tutanaktaki suçlamaları reddederek “Kesinlikle kabul etmiyorum, yalnızca yardımcı olmaya çalıştım.” şeklinde ifade verdi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle alakalı yürütülen soruşturmada, aralarında annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran'ın da bulunduğu 11 şüpheli tutuklandı.

İki şüpheli ile tutuklu olan amca Fuat Güran'ın, 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın jandarmadaki işlemleri devam ediyor.