Mutfakta yapılan bu hata, zekanızı test etmeye hazır mısınız? IQ seviyenizi ölçün!

Mutfakta yapılan bu hata, zekanızı test etmeye hazır mısınız? IQ seviyenizi ölçün!

Eğlenceli oyunlar ve bulmacalar çözmeyi sevenler için bu zeka oyunu ideal! Zeka oyunları, zihninizin yaratıcılığını kullanarak beyninizin farklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu tür beyin bulmacaları, basit bilmecelerin eğlenceli unsurlarla zenginleştirilmesiyle daha ilgi çekici hale gelir. Cevaplara ulaşabilmek için düşünme kalıplarının dışına çıkmanız ve bulmacayı alternatif bir bakış açısıyla incelemeniz gerekecek. Bu nedenle, mutfakta saklanmış hatayı bulmanız gereken ilginç bir zeka oyunu paylaşıyoruz.

YEMEK ODASINDAN GİZLİ HATAYI 11 SANİYEDE FARK EDEBİLİR MİSİNİZ?

Yukarıda yer alan görselde, mutfakta keyifli bir gün geçiren bir çiftin arasında gizlenmiş hatayı bulmanız gerekiyor. Adam, kahvaltıda çay içerken gazete okumakta, kadın ise silecekle zeminleri temizliyor. İkisi de birbirlerine mutlulukla bakıyorlar.

Ancak resmin içerisinde gizli bir hata mevcut. Cevap oldukça basit görünse de yanıltıcı olduğu için resmi dikkatlice incelemeniz gerekiyor. Bilgilendirme amaçlı olarak, bu zeka oyununun çözümleri sorunun hemen altında bulunmaktadır; dolayısıyla hile yapmamak için fazla kaydırmamanız önerilir!

GİZLİ HATAYI GÖRDÜN MÜ?

Bu beyin bulmacasında mutfaktaki resmi inceleyerek hatayı tanımlamanız gerekecek. Şimdi daha dikkatli bakın ve herhangi bir yanlışlık olup olmadığını tespit etmeye çalışın. İlk bakışta her şeyin doğru olduğunu düşünebilirsiniz; ancak birkaç dakika sonra asıl hatayı fark edebileceksiniz. Hata, mutfaktaki buzdolabının içinde gizlenmiştir.

ZEKA BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Resimdeki hata, süpürgelerin buzdolabının içerisinde yer almasıdır. Bu bilmece biraz zorluydu, fakat çözüm süreci daha az zaman aldı. Bu tür zeka oyunları matematik yeteneği gerektirmez, ancak basit bilgi ve yan düşünme testi sunar. Cevabı bulmak birkaç dakika içinde gerçekleştiğinde ise oldukça tatmin edici bir his veriyor.