İbrahim Uysal

Limon çekirdeklerinin kaynatılıp tüketilmesi halinde ortaya çıkan faydalar... Bu etkiyi duyan herkes limon çekirdeği toplamaya başlayacak.

Limon çekirdeklerinin kaynatılıp tüketilmesi halinde ortaya çıkan faydalar... Bu etkiyi duyan herkes limon çekirdeği toplamaya başlayacak.

C vitamini açısından son derece zengin olan limonun sağlığımızdaki önemi oldukça yüksektir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden, vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasına kadar pek çok alanda etkili bir şekilde kendini gösteren limonun, en az kendisi kadar çekirdeğinde de sağlığa yararlı birçok öğe bulunmaktadır.

Özellikle limon çekirdeklerinin kaynatılarak tüketilmesi, faydalarının kat kat artmasına yardımcı olmaktadır. Peki, limon çekirdeklerinin kaynatılarak tüketilmesinin sağladığı faydalar nelerdir?


Limon çekirdeklerini çöpe atmak yerine kaynatarak değerlendirmek mümkündür. İşte limon çekirdeklerini kaynattıktan sonraki kullanım alanları;

1 avuç limon çekirdeğini kaynar suya 10 dakika kaynattığınızda, limon çekirdeğinin içindeki salisilik asit sayesinde önemli ölçüde bir ağrı kesici etkisi göstermektedir.

Aynı zamanda antibakteriyel özellikleri sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de destek sağlamaktadır.

Limon çayı kürü içerisine bir dilim limon ve bal eklediğinizde, hastalıklara karşı koruma sağlayan büyük bir şifa kaynağına dönüşmektedir.