Kıyafetlerinizi Kısa Sürede Eskiyen Sebep: Etiketlerdeki Sıradışı Üçgen İşareti!

Kıyafetlerinizi Kısa Sürede Eskiyen Sebep: Etiketlerdeki Sıradışı Üçgen İşareti!

Birçok insan, yeni satın aldığı giysilerin üzerinde bulunan etiketleri okumaktan kaçınıyor. Genellikle ense bölgesine yerleştirilen bu etiketler, çoğu zaman rahatsızlık verdiği için kesilip atılmakta. Ancak her çamaşır ve kumaş türünün kendine özgü niteliklerinin olduğunu belirtmek gerekir ki, üretim aşamasına dair bilgi sunan bu etiketler oldukça değerli hale gelmektedir.

Bu etiketler arasında özellikle içi boş ya da çarpı işaretiyle işaretlenmiş üçgen sembolü, giysilerin bakımı açısından son derece önemlidir. Bahsi geçen işaret, giysi etiketlerinde boş beyaz bir üçgen şeklinde veya içinden çapraz işaret geçen bir üçgen olarak karşımıza çıkmaktadır.

Temizlik uzmanları, kıyafetlerimizin uzun ömürlü olması için bu işaretlere dikkat edilmesi ve yıkama süreçlerinin buna göre belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. İşte, sıkça ikinci sırada görülen üçgen işaretinin ne anlama geldiği...


Üçgen işaretleri tamamen çamaşır suyu ile ilişkilidir.

Üçgen sembolü boş bırakıldığında, bu durum kıyafetlerin çamaşır suyu ile yıkanmasına uygun olduğunu gösterir. İçinde çarpı bulunan işaret ise, bu giysilerin kesinlikle çamaşır suyu ile temas etmemesi gerektiğini belirtir.

Çarpı işareti taşıyan etiketlere sahip kıyafetler için mutlaka klorsuz ağartıcı kullanılması gerektiği anlamına gelir.

ETİKETLERDEKİ ÇARPI İŞARETİ NE ANLAMA GELİYOR?

Evrensel olarak bir 'hayır' ifadesini temsil eden çarpı işareti, belirli bilgileri aktarır. Örneğin, bir kıyafet etiketinde resim ile birlikte çarpı işareti var ise, bu giysinin asla çamaşır makinesine konulmaması gerektiği ifade ediliyor demektir. Şekere benzeyen tuhaf bir sembolün üzerinde çarpı işareti bulunması ise, çamaşırların sıkılmaması gerektiğini işaret eder.