Karatay'dan evde kolayca yapabileceğiniz sirke tarifi! Sağlık için mucizevi bir formül.
Ünlü hekim Prof. Dr. Canan Karatay, sirkenin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Doğal sirke hayat kurtarır" açıklamasında bulundu. Ayrıca, evde doğal sirke yapımı için bazı ipuçlarını da paylaştı.
DOĞAL SİRKE TÜM VİRÜS VE MİKROPLARI KIRIP GEÇİYOR
Doğal sirkenin sağlık açısından pek çok faydasına işaret eden Prof. Dr. Canan Karatay, "Burada bahsettiğim ev sirkesi. Doğal sirke, virüsleri, mikropları, parazitleri, bitleri ve tüm toksinleri etkisiz hale getirir. Vücutta alkali bir etki yaratır. Ancak bu, evde yapılmış sirke olmalı. Aksi takdirde, sirke 45-60 günde oluşmaz. Kadınların biraz sabırlı olması lazım. Para harcamadan evde kendi sirkenizi üretin. Önceki kitabımda sirke yapımıyla ilgili tarifler vermiştim" şeklinde konuştu.
Karatay, "Karatay Sözü" adlı eserinde sirkenin sağlık üzerindeki faydalarını sıkça vurgulamaktadır. Doğal fermantasyon ile elde edilen elma sirkesi ile gargaranın, hem maliyetinin düşük hem de hazırlanmasının kolay olduğunu belirtiyor.
Grip enfeksiyonları sırasında ağız ve boğazda ortaya çıkan kuruluk ve yanmalar ile gıcık tarzında oluşan öksürük şikayetleri, sirkeli su ile yapılacak gargara ile hafifletilebileceği ifade edilmektedir.
DOĞAL ÜZÜM SİRKESİ NASIL YAPILIR?
Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitaplarında yer alan doğal sirke yapım tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 kilo kokulu kırmızı üzüm
- 2-3 yemek kaşığı bal
- 3 litrelik cam kavanoz
Nasıl yapılır?