İslam Memiş’ten Altın Yatırımcılarına Tüyolar: O Tarihten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler!

İslam Memiş’ten Altın Yatırımcılarına Tüyolar: O Tarihten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına belirli tarihlerde uyarılarda bulundu. Fed’in faiz politikası ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını yakından takip etmenin önemine dikkat çeken Memiş, kâr satışları için çarşamba gününü işaret etti.

İslam Memiş'in tv100'deki yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Ons altın 2,578 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi 2,530 dolar seviyesine kadar fiyatlanırken, 50 baz puanlık indirim 2,580 dolara kadar yükseldi. Aşırı tepkiler göstermesi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir trend var. Fed’in faiz kararına kadar altın fiyatları yükselişini sürdürebilir. 2,586 - 2,596 - 2,606 ve 2,616 dolar seviyeleri şu an için belirleyici hale geldi."

Fed’in alacağı faiz kararı ve Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaları takip etmek önem arz ediyor. Bu hafta fiyatlar geniş bir bantta dalgalanacak. Kâr satışları için çarşamba sonrasını bekleyeceğim.

Bu hafta 2,550 - 2,616 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın yatırımcıları, ons altını izlemeye devam etmeli. Ons altın nereye giderse, gram altın da o istikamette hareket eder. Gram altın için 2,800 - 2,900 lira aralığını gözlemleyeceğim."