İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Çarpıcı Uyarı: O Tarihe Dikkat!

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Çarpıcı Uyarı: O Tarihe Dikkat!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda tarih vererek uyardı. Fed’in faiz kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının yakından izlenmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, kâr satışlarının çarşamba gününe işaret etti.

İslam Memiş'in TV100’de yayımlanan yazısından ilgili bölüm şu şekildedir:

"Ons altın fiyatı 2 bin 578 dolar seviyesinden kapanmış durumda. Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimine kadar 2 bin 530 dolara, 50 baz puanlık indirimine kadar ise 2 bin 580 dolara kadar yönlenmiş durumda. Aşırı tepkiler oluşabileceğinden dikkatle izlenmesi gereken bir trend göze çarpıyor. Fed’in faiz kararına kadar yukarı yönlü hareketini sürdürebilir. 2 bin 586, 2 bin 596, 2 bin 606 ve 2 bin 616 dolar seviyeleri gündeme geliyor."

Fed’in faiz kararı ve Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaları gözlemlemek önem teşkil ediyor. Bu hafta geniş bir bant aralığında dalgalanmalar yaşanacak. Ancak kâr satışları için çarşambadan sonrasını bekleyeceğim.

Bu hafta 2 bin 550 ile 2 bin 616 dolar arasındaki fiyat aralığını takip edeceğim. Gram altın yatırımcıları, ons altın fiyatını göz önünde bulundurmaya devam etmelidir. Ons’un hareketi, gram altını da etkileyecektir. Gram altın için 2 bin 800 ile 2 bin 900 lira seviyelerini gözlemleyeceğim."