Eyüp Sabri Tuncer'den Avrupa'da Ürün Toplatma İddialarına Yanıt Geldi!


Avrupa Birliği, kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer'in Mart 2022 tarihinden önce üretilen bazı ürünlerini geri toplama kararı aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Eyüp Sabri Tuncer, resmi web sitesi üzerinden bu iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Değerli Müşterilerimiz,
Eyüp Sabri Tuncer olarak, ürünlerimizin güvenliği ve yasal düzenlemelere uygunluğu her daim önceliğimizdir.
1 Mart 2022 tarihinden itibaren, Avrupa Birliği'nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) isimli bileşenin kozmetik ürünlerde kullanılmasına yasak getirilmiştir. Avrupa'daki tüm firmalar gibi bizler de bu düzenlemeye tamamen uymaktayız ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz.
Markamız, bu yasağa uygun olarak formüllerini güncelleyerek, Mart 2022'den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışını sona erdirmiştir. Şu an piyasada mevcut olan ürünlerimiz ise güvenli ve en yüksek kalite standartlarına sahiptir. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı ve eksik bilgilerle ilgili saldırılara karşı gerekli görüşmelerin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini ve bu asılsız iddialara karşı hukuki süreç başlatılacağını kamuoyuna duyuruyoruz.
Markamıza gösterdiğiniz güven ve destek için teşekkür ederiz. 100 yıllık tecrübemizle, her daim sağlığınızı ön planda tutarak Avrupa Birliği kriterlerine uygun ürünler üretmeye devam edeceğiz.
Saygılarımızla." denildi.