2024 Eylül FED Faiz Kararı: Ne Zaman Açıklanacak ve Beklentiler Neler?

2024 Eylül FED Faiz Kararı: Ne Zaman Açıklanacak ve Beklentiler Neler?

Eylül ayı için Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu faiz kararı toplantısına yönelik bekleyişler artarak devam ediyor. Dolar, altın, borsa ve kripto paralar üzerinde doğrudan etkisi olması beklenen FED faiz kararı için bu ay bir faiz indirimi öngörülüyor. Eğer FED, eylül ayında faiz indirimine giderse, bu durum birkaç ay sonra ilk kez gerçekleşecek. Peki, eylül ayındaki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Saat kaçta sonuçlanacak? Faiz beklentileri hangi yönde ilerliyor?

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı toplantı takvimi kamuoyuna duyuruldu.
Bu kapsamda; FED faiz kararı, 18 Eylül 2024 Çarşamba günü icra edilecek toplantıda açıklanacak ve akşam saat 21.00'da duyurulacak.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) mevcut yüzde 5,25-5,50 bandındaki faiz oranını 18 Eylül'den itibaren aşağı çekmeye başlayacağına dair güçlü bir öngörü bulunurken, yapılacak indirimin miktarına dair belirsizlikler devam ediyor.
Para piyasalarında yapılan fiyatlamalarda, bankanın faiz indirimlerine 50 baz puanlık bir adımla başlayacağına dair beklentiler artarken, 25 baz puan indirim olasılığı da gündemde kalmaya devam ediyor.
Uzmanlar, faiz kararı ile birlikte çarşamba günü politika metninin ve FED Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı basın toplantısının sonuçlarının piyasalara yön vereceğini öngörüyor.

İlgili piyasalardaki değerlendirmeler, ABD Merkez Bankası'nın (FED) eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi gerçekleştireceği ve yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir indirime gideceği yönünde güçlü bir bekleyiş oluştururken; 50 baz puanlık indirimin kasım ya da aralık ayındaki toplantılarda uygulanması bekleniyor.